A Travellerspoint blog

jieuw jork


View amerika, amerika on merel1984's travel map.

en toen was er alweer bijna een week voorbij en ging ik alweer bijna verder, naar de volgende stad! hoog tijd dus om een stukje te schrijven. ik weet dat de verwachtingen ont-zet-tend hoog gespannen zijn, maar echt he, dus laat ik vooral beginnen met te zeggen dat ik uiteraard niets heb meegemaakt en dus ook niets te melden heb.

zo, dat is eruit.

na een lange reis met de gebruikelijke mensen-die-hun-stoel-naar-achter-doen-zonder-er-rekening-mee-te-houden-dat-jouw-benen-daar-zitten, met het zelf snel moeten overhevelen van bagage, met rennen over het vliegveld, zitten in een bus, zitten in een metro... na een lange reis kortom, steeg ik op uit de diepten van de jieuw jorkse metro, recht het avondschemer van broadway in. ik wist meteen dat mijn hotel/hostel vrij goed was, aangezien zich op de hoek van de straat het museum of sex bevond.

aangezien ik uiteraard álle standaardbezienswaardigheden van new york al een keer gezien had (...), stonden er voor dit verblijf geen musea op het programma. in plaats daarvan heb ik andere nuttige en leuke dingen gedaan, bijvoorbeeld een nieuwe camera gekocht bij b&h, een geweldige electronicawinkel. de winkel is bijzonder groot en er werken bijna alleen maar (orthodoxe) joden met keppeltjes enzo. yokel en mordechai hielpen mij allervriendelijkst bij het uitzoeken van mijn nieuwe speeltje. om daadwerkelijk tot de aankoop over te gaan moet je drie balies hebben: eerst de balie waar ze je item in een mandje doen en jou een bonnetje geven. vervolgens moet je met je bonnetje naar een andere balie, om af te rekenen. ondertussen gaat je item in z'n mandje onderweg naar balie nummer 3. het mandje legt deze reis af over een rails die door de hele winkel over het plafond loopt en uiteindelijk uitkomt bij de laatste balie, waar er mannetjes zijn die de mandjes uitpakken en de inhoud in plastic tasjes doen, en andere mannetjes die het plastic tasje dan weer aan de klant overhandigen. hoezo omslachtig?

om in het joodse thema te blijven stuitte ik op één van mijn wandelingen op een lange sliert 'mitzvah tanks', die met veel lawaai en vrolijkheid door de straten reden en 'judaism to go' boden.

mitzvah tank

mitzvah tank

er zijn hier op veel openbare plaatsen goede straatmuzikanten te horen. zo kwam ik in de metro een a-capella trio tegen. ze sloten hun miniconcertje af met de woorden: "and don't forget to smile, 'cause a smile won't mess up your hair!" true dat.

tijdens dit bezoek aan new york heb ik vooral buurten bezocht waar ik nog niet eerder was geweest. zo heb ik op brooklyn met nikki en kim (bij wie ik een paar dagen logeer) gechilld in prospect park, waar op zondag allemaal baseball wedstrijden van kinderen plaatshadden. erg leuk om te aanschouwen allemaal, bovenal omdat er een soort sympathieke voetbalvaders (maar dan dus baseballvaders) bij waren. daarnaast bieden honden en hun eigenaars ook altijd een mooi schouwspel.
probeert brooklyn ons ergens voor te waarschuwen?

probeert brooklyn ons ergens voor te waarschuwen?


bios bij de ingang van het park

bios bij de ingang van het park


zo hond, zo muts

zo hond, zo muts


DSCN0079.jpg
kinderpret

kinderpret

ook zijn nikki en ik heel stoer naar the bronx gegaan. daar besef je eens te meer wat een immens grote stad new york is. toen we een dame vroegen hoe we van de ene plek naar de andere moesten komen, op de kaart vlakbij elkaar, wist ze ons te melden dat het minstens 1,5 uur lopen zou zijn. en dan zit je nog steeds in dezelfde 'hood!
in the bronx is wat wel 'the real little italy' wordt genoemd. het is niet groot, maar inderdaad, je waant je bijna in italië. alleen maar italiaanse winkeltjes met zeer goede producten en italiaans sprekende mensen. in de rest van the bronx waren we echt vrijwel de enige witte mensen. een bizarre ervaring, maar wel erg leuk.

the real little italy (1)

the real little italy (1)


the real little italy (2)

the real little italy (2)

ten slotte zijn we ook naar coney island geweest, waar een groot pretpark is wat nu nog gesloten was en daardoor nogal droevig aandeed.
een gezellige boel

een gezellige boel

culinair werd ik in de grote appel - naast op heerlijke hamburgers, uiteraard - vergast op uitstekend indonesisch eten. nikki vond het nodig dit maal af te sluiten met een drankje dat nog het best te omschrijven is als een gesmolten suikerspin met stukjes groene jell-o en, vanzelfsprekend, avocado (?). het vrouwtje dat ons bediende was helemaal van slag door het grote gezelschap (er waren twee vrienden van kim bij) bestaande uit buitenlanders, vergat ongeveer alles, werd boos op het keukenpersoneel, en luisterde uit zenuwen maar half naar wat we bestelden. toen we een tweede ronde wilden bestellen en haar vroegen wat ze ons verder nog aanraadde, brak het angstzweet haar zichtbaar uit. "maar wat jullie nu hebben is toch goed? is dat niet lekker dan? de rest is ongeveer hetzelfde hoor!"
maar waarom?

maar waarom?


wat heb ik nou aan m'n riet hangen? (ja, avocado dus!)

wat heb ik nou aan m'n riet hangen? (ja, avocado dus!)

ja, cultuurminnaars, één musem hebben we wel bezocht: het national museum of the american indian. interessant, maar het leukst was toch wel dat we daar onverwachts in een decor uit black swan stonden!

black swan!

black swan!

morgen vertrek ik naar baltimore. stay tuned...

ik sluit af met een liedje over gepraat dat je hier op straat inderdaad vaak hoort. dag hoor!

p.s. voor veel meer foto's, check facebook of picasa, behalve dan dat ik alle foto's er nog op moet zetten :)

Posted by merel1984 20:56 Archived in USA Comments (0)

hamanaks

hallo!

ik ga misschien wel een blog bijhouden tijdens mijn reis. mocht dat zo zijn, dan komen mijn verhalen hier te staan. voorlopig staat er echter nog helemaal niks, zoals je ziet. zie je wel? zie je?

daarom dan wel een toepasselijk filmpje over callcentra, waar ik 3 maanden niet meer werk, reizen, wat ik ga doen, en engels, het taalgebied waar ik heen ga. met humor om te lachen.

dag hoor!

Posted by merel1984 01:37 Archived in Netherlands Comments (0)

(Entries 11 - 12 of 12) « Page 1 2 [3]