A Travellerspoint blog

3 staten, 10 dagen

arizona, utah, nevada (nou ok, ook nog een beetje california af en toe)


View amerika, amerika on merel1984's travel map.

de eerste stop na california was joshua tree national park. het was wel duidelijk dat we steeds meer richting woestijngebieden reden: de temperatuur ging met grote sprongen omhoog en met spijt in ons hart moesten we onze raampjes dichtdraaien en toch echt onze heil zoeken bij de airco. en al onze kampeerplannen ten spijt besluiten we ons toch niet te laten roosteren in onze tentjes, maar in koele motelkamers te slapen.
bij een tussenstop in een piepklein dorpje zien we, zittend op een terrasje, een skater zich door de hitte ploeteren. hij is gehuld in amerikaanse kleuren en heeft een amerikaanse vlag vast. hij zwaait naar ons. achter hem rijdt een busje waarop staat “the freedom skater”. we benijden hem niet...
joshua tree is erg mooi, zoals dat gaat met natuur is het nauwelijks te beschrijven dus: zie de foto’s. en! we zien er een roadrunner over de road runnen. miep miep!
een joshua tree @ joshua tree national park

een joshua tree @ joshua tree national park


nog meer joshua trees

nog meer joshua trees

de volgende bestemming is grand canyon, waar we heenrijden via de mojave desert. hele mooie uitgestrekte vlakte met zoutmijnen en bergen op de achtergrond. we rijden een stukje route 66 en stoppen bij een piepklein dorpje dat alleen bestaat uit een motel (van roy), een tankstation (van roy) met bar (van roy) en een post office (van de staat, gok ik). vlak na ons komt een stoet harley davidsons aan – bestuurd door onze oosterburen! wat is de wereld toch klein. op dit deel van de reis komen we sowieso erg veel harley rijdende duitsers tegen. ’t is blijkbaar een trend.
mojave desert

mojave desert


de route die we hebben gekozen richting kanab, een plaatsje in het noorden van waaruit we de grand canyon willen bezoeken, blijkt heel erg mooi te zijn. na met het ene prachtige uitzicht na het andere om de oren te zijn geslagen stoppen we bij het zoveelste uitkijkpunt en blijven er een half uur stomgeslagen zitten, terwijl zich om ons heen wijde vlaktes, prachtige bergen en schitterende meren uitstrekken. oh. my. god. we twijfelen eraan of we nog wel naar de grand canyon moeten, want veel mooier dan dit zal het wel niet worden. maar ja, het motel is al geboekt, dus... toch maar gaan dan. tijdens onze overnachting in flagstaff bezoeken we ook de plek waar een meteoor een krater heeft geslagen. een krater zo groot als 9 voetbalvelden, als ik me goed herinner. puuuurdy impressive!
zo is het lekker autorijden - deel 1

zo is het lekker autorijden - deel 1


zo is het lekker autorijden - deel 2

zo is het lekker autorijden - deel 2


zo is het lekker autorijden - deel 3

zo is het lekker autorijden - deel 3


zo is het lekker autorijden - deel 4

zo is het lekker autorijden - deel 4


kratertje

kratertje

en dan ben je bij de grand canyon, en dan is het er verdorie nog mooier. zelfs zo mooi dat we er alledrie niet goed van werden. na een poosje te hebben rondgedwaald door het park en het ene schitterende uitzicht na het andere voor onze kiezen te hebben gekregen besluiten we het hazenpad te nemen. het wordt ons oprecht te veel. toch een stukje stendhal syndroom naar jezelf toe, als het ware, zeg maar.
grand canyohmygod 1

grand canyohmygod 1


grand canyohmygod 2

grand canyohmygod 2

dus ja, wat doe je na te zijn lamgeslagen door zoveel natuurschoon? nog meer natuurschoon opzoeken natuurlijk! ditmaal in bryce canyon waar het ook erg mooi was en waar we een leuke, steile wandeling door de kloven zelf kunnen maken. terwijl we voorzichtig afdalen en een beetje bevreesd zijn voor de terugweg (dan moeten we dezelfde weg terug, maar dan omhoog dus, in de verzengende hitte), komt een jogger omhoog gejogd. zonder een centje pijn. chapeau!
bryce canyon

bryce canyon


lekker klimmen @ bryce canyon

lekker klimmen @ bryce canyon

de laatste stop die we als heilige drie-eenheid maakten, was las vegas. wat een idiote stad. alle mensen waarvan je denkt dat ze er rond zullen lopen, lopen er daadwerkelijk rond. trashy uitziende, maar wel sigaar rokende mensen, oude verschrompelde baasjes, omaatjes met paarse permanentjes die professioneel hun geld in machines gooien terwijl ze zonnebrillen en -kleppen ophebben. weeeiiirrd. en dan natuurlijk de behoefte van vegas om zeg maar de wereld naar zich toe te halen: parijs, rome, venetië, je kunt het er allemaal vinden.
raad eens waar ik ben - deel 1

raad eens waar ik ben - deel 1

raad eens waar ik ben - deel 2

raad eens waar ik ben - deel 2

raad eens waar ik ben - deel 3

raad eens waar ik ben - deel 3ter afsluiting nog een stendhal syndroom!

Posted by merel1984 13:40 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint