A Travellerspoint blog

negen dagen, drie staten

colorado, new mexico, utah


View amerika, amerika on merel1984's travel map.

na circa 25 uur reizen met de greyhound kwam ik aan in colorado springs, alwaar ik een auto huurde en direct een rit van zeven uur ondernam naar mijn volgende couchsurfadres in farmington, new mexico. jaja, een fikse inspanning, die gelukkig werd beloond met wederom ontzettend aardige hosts, monica en cecilia en hun adorable, zij het soms een beetje stoute, puppy patrick. ik zou drie nachten bij ze blijven, waarvan twee samen met een belgisch paar van een jaar of 40, 45. de vrouw van dit stel was tevens de eerste onsympathieke belg die ik ben tegengekomen, maar goed, voor alles moet een eerste keer zijn!

monica & cecilia namen ons de volgende dag mee naar farmington lake, een zeer idyllisch meer dat erg tot zwemmen uitnodigde, maar waar helaas alleen in gevist mocht worden.
lake farmington

lake farmington


mijn tweede dag gebruikte ik om vanuit farmington mesa verde national park te bezoeken. naast uiteraard erg mooie natuur is er in dit park vooral een kleine 600 rotswoningen te zien. de bouwsels werden bewoond door indianen, die rond 1300 op mysterieuze wijze verdwenen; niemand weet waar ze heen zijn gegaan en wat er met ze is gebeurd... ik besloot er een rondleiding te nemen. de rondleidingen worden gegeven door echte rangers met padvinderspakjes aan en kekke rangershoedjes op. ik werd van tevoren gewaarschuwd dat het de meest inspannende tocht was en dat ik zou moeten kruipen door nauwe gangen en steile ladders moest beklimmen. vlak voor de tocht begon werd nogmaals gevraagd of iedereen zich wel goed voelde en of er niet iemand toch maar niet meewilde. voelde iedereen zich echt echt ECHT mentaal maar vooral ook fysiek in staat de tocht aan te gaan? ik zweeg, hoewel ik nog helemaal niet gewend was aan de hoogte en bij iedere kleine inspanning hartkloppingen, zweethanden en duizelingen kreeg... gelukkig ben ik toch gegaan want het bleek allemaal ontzettend te zijn aangedikt en de tour was erg leuk.
mesa verde national park: natuuuuur

mesa verde national park: natuuuuur


mesa verde national park: cultuuuuur

mesa verde national park: cultuuuuur

na farmington stond utah, en dan met name arches national park op het menu. de tocht door utah was een waar spektakel; het was een landschap zoals ik dat nog niet eerder had gezien met enorme mooie rotspartijen en aardse kleuren.
reizen door utah

reizen door utah


helaas viel mijn bezoek aan het park een klein beetje letterlijk en figuurlijk in het water: het regende dat het goot.
waterig arches

waterig arches


ach. dan maar weer terug naar colorado springs om van daaruit nog mooie dingen te bekijken en er te couchsurfen. de tocht van green river, utah, waar ik inmiddels in een motelletje zat, naar colorado springs leidde mij door de rocky mountains en was superheftig: eerst een dik regengordijn, gevolgd door gigantische hagelbuien, sneeuw en mist. van de rockies heb ik dus niet veel gezien, helaas. sowieso wenste ik al vrij snel dat ik niet de beslissing had genomen terug te keren naar colorado springs: op mijn eerste dag in de stad reed ik, na een bezoek aan garden of the gods, een prachtige rotspartij ongeveer middenin de stad, een andere auto aan. en kreeg ik een boete voor 'reckless driving' - tssk. gelukkig verbleef ik bij superaardige hosts (met hele grappige hondjes) (het lijkt wel alsof alle couchsurfers huisdieren hebben) (maar colorado springs staat dan ook wel weer bekend om de liefde voor honden) (maar goed, dit alles terzijde), en gelukkig was de auto niet total loss en raakte er niemand gewond.

en ik voel me gelukkig ook nog wel een beetje king of the road hoor. mensen moeten gewoon niet opeens zomaar uit het niets opduiken!

Posted by merel1984 11:39 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint